CR.E.A.M. Documentary ''Gastronomiko Taxidi sto Diastima'' by Tseou Zoi


«Γαστρονομικό ταξίδι στο …. διάστημα !! »
Η ιδέα βασίστηκε σε μία σειρά φωτογραφιών που είχα τραβήξει παλιότερα, και στις οποίες είχα προσπαθήσει να δημιουργήσω την αίσθηση- ψευδαίσθηση πλανητών , χρησιμοποιώντας μόνο μαγειρικά σκεύη όπως τηγάνια, κατσαρόλες, γουόκ, σαγανάκια, γάστρες(μαύρου χρώματος με άσπρες πιτσιλιές), κοκ. Η τοποθέτηση των σκευών έγινε με τέτοιο τρόπο, το ένα μέσα στο άλλο, κάθετα ή οριζόντια, με 2 ή 3 σκεύη για κάθε φωτογραφία, αξιοποιώντας τις επιφάνειες των σκευών αλλά και τις αντανακλάσεις που δημιουργούσαν.
Στο 1ο μέρος του video προσπάθησα σύντομα να δείξω πώς μου δημιουργήθηκε η ιδέα ( ενασχόληση με την μαγειρική… επαφή με τα μαγειρικά σκεύη.. εστίαση στον πάτο των τηγανιών..) κι έπειτα το πώς υλοποιήθηκε ( το παιχνίδι ανάμεσα στα σκεύη για την δημιουργία των αντανακλάσεων και την αμφισημία των εικόνων… η λήψη με την φωτογραφική μηχανή…). Ο ήχος σ ‘αυτό το πρώτο μέρος είναι φυσικός, είναι ο ήχος του περιβάλλοντος της δράσης.
Στο 2ο μέρος του video παρουσιάζεται το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεων, δηλαδή οι φωτογραφίες . Τοποθετούνται οι μια πίσω από την άλλη, έχοντας την πρόθεση να μας παρασύρουν σ ‘ένα «πλανητικό ταξίδι» . Ο ήχος στο 2ο μέρος είναι απόσπασμα από ένα μουσικό κομμάτι των Death in Vegas ( Natja, LP : Skorpio Rising).
Η φωτογραφίες δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά με κανέναν τρόπο. Πρόθεση μου όταν φωτογραφίζω είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση που επιθυμώ μέσα από μία καθαρά πραγματική κατάσταση, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που ο προορισμός τους είναι μια εντελώς διαφορετική χρήση. Στο video που παρουσιάζω σκοπός μου είναι να δείξω πώς η ανάγκη για διέξοδο μέσα σ ‘ ένα περιβάλλον ρουτίνας μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα , να δώσει μία άλλη διάσταση, σε γνώριμες καταστάσεις. Για να το καταφέρει κανείς αυτό, φτάνει, άλλες φορές να βλέπει τα πράγματα σφαιρικά, στο σύνολο τους, χωρίς να αποσπάται από λεπτομέρειες, κι άλλες φορές πάλι, να μπορεί να εστιάσει και να απομονώσει αυτό το κομμάτι πραγματικότητας, που από μόνο του, αποκομμένο από το σύνολο, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση νέων διαστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου